Zoekresultaat:    Drenkeling   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00596  
Duitse Badgasten op zee afgedreven
Drenkeling           (29 Augustus 1958)   
Twee jeugdige Duitse vakantiegangers de gebroeders M. en G. Wiesel afkomstig uit Luttringhausen, resp.24 en 18 jaar zijn Donderdagochtend elf uur op een luchtbed de zee op gegaan bij Bakkum. Na enige tijd waren de jongens twee KM uit de kust gedreven. De badman Klaas Zwaal uit Bakkum ging met een roeibootje de zee op en wist de knapen om half twee aan land te brengen.
Inmiddels ging het gerucht dat nog een derde Duitse toerist zich op een luchtbed in zee zou bevinden. Een helikopter van het vliegveld Valkenburg de strandreddingboten
Neeltje Jacoba uit IJmuiden en de Ubbo uit bergen aan Zee zochten de zee af naar de vermeende drenkeling. Deze poging leverde geen resultaat op. OM half vijf werden zij door de kustwacht terug geroepen. Men vermoedt dat het een loos alarm is geweest.

 

2. Database nr.: 00613  
Gered
Drenkeling           (11 Augustus 1927)   
Door het te ver in zee gaan geraakte een pensiongast te Castricum in nood. Een aan het strand vertoevende inwoner G.B. zag het gevaar en begaf zich met een reddingsboei in zee gekleed en wel. Het mocht hem gelukken den drenkeling te redden. Met enige angstige is hij er af gekomen.
Men zij nogmaals gewaarschuwd met sterk trekkende zee zich niet te ver te begeven en vooral niet over de zandbanken.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 28 januari 2019