Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00004
 
Titel : Ingezonden brief over aantijgingen tegen de Reddingscommissie van Egmond bij stranding van een schip tussen Bakkum en Egmond.
Datering : 1 April 1878
Beschrijving : Zie ook 00005 en 00006.
Nogmaals wenschen wij terug te komen op de droevige Die den 8sten Maart j.l. plaats gehad te Egmond a/zee. Wij zoude de pen hebben laten rusten, doch nu men goedgevonden heeft ons eerste bericht verdacht te maken en ons te beschuldigen van boosaardige inzichten mogen wij zulks niet doen.
De protesterenden heren beginnen met te zeggen, dat wij ons schuldig gemaakt hebben aan schandelijke aantijgingen tegen de Reddingscommissie ingebracht. Het is verschrikkelijk! Intussen hebben wij ons vorig bericht de Reddingscommissie niet eens genoemd, maar alleen den verantwoordelijken hoofdpersonen dier Commissie. Het waren overigens gene schandelijke aantijgingen ,)) die uit onze pen voortkwamende, maar gegronde grieven.- De protesterende heren, die de vraag niet willen beslissen, of bij deze schipbreuk nog redding mogelijk was, hadden dan ook maar liever moeten zwijgen, want daarop kwam het hier juist aan. Zij hadden moeten bewijzen, dat de redding in de gegeven omstandigheden
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Amalia
Rubriek : Strandingen
Naam krant : Het Nieuws van de Dag
Jaargang nr. : 1878
 
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 02 januari 2020