Oud-Castricum

Strandvondsten


Andere informatiebronnen


Historische strandberichten van Bakkum en Castricum
 → 
 →  [Database nr. 00069]
 

         

 
   
 

Database nr. : 00069
 
Titel : File naar de stranden Castricum,Bakkum en Bergen
Datering : 26 Juni 1961
Beschrijving : Amsterdam, maandag. Het scheen dat heel Nederland op deze eerste zomerse zondag de kust heeft opgezocht. Zelden heeft Zandvoort zo'n hoogtijddag beleefd als deze zondag, Duitser en Nederlanders verdrongen elkaar op het strand. Omstreeks 6 uur ontstond een zo enorme verkeersknoop, dat de Zandvoortse politie niet bij machte was deze te ontwarren.
Het heeft uren geduurd voordat de strandbezoekers Amsterdam konden bereiken. zij hebben, tot ver voorbij Haarlem, met een gemiddelde snelheid van niet hoger dan 5 km kunnen rijden. De Zandvoortse politie heeft ook dit keer weer verzuimd een behoorlijke verkeersregeling over de afvoerwegen te organiseren,tewijl het ook met de parkeerplaatsen in deze gemeente helemaal mis was, Noordwijk was bijzonder vol, evenals de stranden bij Castricum,Bakkum, Bergen en noordelijker.
Ook in Zeeland was het aan de kust bijzonder druk. Hier was het Duitse element eveneens sterk vertegenwoordigt gedurende het weekeinde. ook de Veluwe zat volkomen vol met dagjesmensen.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : File rijden
Rubriek : File naar strand
Naam krant : De Telegraaf
Jaargang nr. : 1961
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 05 januari 2020