Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00285
 
Titel : Deens stoomschip voor Castricum gezonken
Datering : 11 Februari 1948
Beschrijving : Gistermiddag omstreeks half zes is het 1420 ton metende ,,Lotte Skou'', dat met kolen van Danzig op weg naar Gent enkele mijlen van de kust Castricum gezonken.Alle zestien leden der
bemanning zijn gered. Het schip lag op een zandbank, terwijl de luiken waren losgeslagen, waardoor het door de harde wind opgezweepte water het water binnen stroomde. Ook was het schip op enige plaatsen lek geslagen.
De bemanning werd gered door de ,,Neeltje Jacoba " van de N.Z.H.R.M. Allen werden gastvrij in IJmuiden opgenomen en zullen waarschijnlijk per eerste gelegenheid naar Denemarken terug te keren.
De Kapitein van de sleepboot ,, Noord-Holland '' , die de ,,Lotte Skou " bereikte, toen het schip reeds als verloren beschouwd, keerde onverrichter zake op zijn basis terug-keren
Nader wordt nog gemeld, dat de bemanning van IJmuiden naar Amsterdam is gebracht, waar men in het Zeemanshuis een voorlopig onderdak gekregen heeft.
Voor de kapitein van de ,,Lotte skou " is de afloop van dit ongeval wel zeer bitter; de ongeveer 40 jarige, K.K. Cristiansen maakte maakte namelijk zijn eerste reis als gezagvoerder. De hevige zuidwesterstorm en de verraderlijke Nederlandse kust hebben hebben hem parten gespeeld.
Hedenochtend werden de Denen van nieuwe kleren voorzien ter vervanging van de doornatte en vuile plunje, die zij na het ongeluk droegen. Eveneens bezochten zij de vreemdelingen - politie om zich van nieuwe passen te laten voorzien, want al hun papieren zijn verloren gegaan.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Lotte Skou
Rubriek : Gezonken
Naam krant : Limburgs Dagblad
Jaargang nr. : 1948
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 05 februari 2020