Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00286
 
Titel : STRANDVONDERIJ
Datering : 9-1-1870
Beschrijving : De Burgemeester der Gemeente Castricum maakt bekend, dat op het strand aldaar zijn aangespoeld en geborgen: Een SCHEEPSBOOT, rood met witten band, zijnde aan de binnenzijde op den achtersteven met witte letters geschilderd: JOSEPH Ancher; een dito geheel teer-en verfloos en zonder merken; vier kleine en een grote Riem, en enige stukken Mast, waarvan 2 met IJzeren Schijven, 3 Stengen, waarvan een met schijf en Touw, enige Visserstonnetjes, een ledig Vat dito Ton, 2 luiken, in een waarvan de letters MM zijn gesneden, een Boei, een Barkoen, 20 Vishouders, gemerkt HEWETT. EEN STUK Zeil waarin geknoopt enige stukken Zeil en einden Touw, ene partij Wrak- en Rondhout een Boorpaal met IJzeren Puntboor. Pijp, stang,Ketting en verder IJzerwerk
(gebroken) enige Spalkhouten en Sparren en Eiken Paal, 130 Grenen Balken, gedeeltelijk gemerkt CP, en 286 Noorse Delen, waarvan 91 gemerkt B 62,53 WHK,30 B, 25 H, 9 C*K, 7 C, 5 FSA, 2 BJD, 1 DM.
Een ieder, die tot deze voorwerpen gerechtigd te zijn, wordt te zijn, wordt opgeroepen, om zich ter reclame bij hem te vervoegen.
De Burgemeester voornoemd
CAREL H.MOENS.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Strandvonderij
Rubriek : Strandvonders
Naam krant : Algemeen Handelsblad
Jaargang nr. : 1870
 
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 05 februari 2020