Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00350
 
Titel : Prins Hendrik
Datering : 31 Maart 1906
Beschrijving : De chauffeur Nico van Baron van Pallandt voerde in 1 uur en 5 minuten het voertuig van Den Helder naar Castricum. Aldaar werd enigen tijd vertoefd op het jachthuis ,,Kijkuit'' nabij het gesticht ,,Meer en Bosch, waar ZKH.werd verwelkomd door JHR Gevers en mevrouw en Baron van Zuylen van Nijervelt.
Na het gebruik ververesingen, zette het hoge gezelschap den tocht naat Marquette voort en arriveerde te 6.15 aan de ingang van de beukenlaan, door Heemskerk's bevolking luide toegejuicht.
ZHK zag er zeer welvarend uit, trots de vermoeienissen van de reis naar Terschelling.
Prins Hendrik is voornemens Zaterdagmorgen halfacht per auto naar Petten te vertrekken om daar de zeewering te bezichtigen en een bezoek te brengen aan de bestuurderen en het hoofdgebouw der Hondsbossche van duinen tot Petten, waar Jhr. Gevers hoofdingeland en het Kamerlid jhr. Van Foreest dijkgraaf is.
te 1 uur komt Prins Hendrik weer naar Marquette terug, waar het dejeuner zal worden gebruikt en hij nog enige tijd zal vertoeven, om het landgoed te bezichtigen.
Tal van mensen zijn voornemens ZKH aan het stoompontveer te Velsen op te wachten, om hem aldaar te kunnen zien en te begroeten.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Prins Hendrik
Rubriek : Prins Hendrik
Naam krant :
Jaargang nr. : 1906
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 03 juni 2018