De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00446
 
Titel : Watervindplaatsen
Datering :
Beschrijving : In verband met het aanwezig van niet meer dan twee waterwinplaatsen, als voor het doel aangewezen, vroeg een van de leden of het nu niet op de weg der provincie het duinen bezit uit te breiden; Een der leden vestigde aandacht van Gedeputeerde Staten op de grote waterverspilling die bij het boren en het gebruik van gasbronnen plaats heeft. Tevens werd gevraagd hoe de Provincie bezuiden het IJ van drinkwater zou worden voorzien; het was namelijk niet uitgesloten dat de plannen van het Rijk, dat de aandacht op Lekwater had geslagen, minder economisch voor dat deel van het gewest zouden zijn, dan een gebruik maken van het water waarvan de aanwezigheid - met name in de Haarlemmermeer- wel vast stond. Toegezegd werd dat Gedeputeerde Staten aan deze punten hun aandacht zouden wijden.
Een plan om tot onteigening van de duinen op grote schaal over te gaa, daar deze een object van eigendom voor publiekrechtelijke lichamen moesten zijn, werd door andere leden
niet voetstoots afgewezen; geoordeeld werd echter dat tegen een onteigeningswet grote bezwaren zouden worden ingebracht, mede omdat de noodzaak non niet gebleken was.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Waterwinning
Rubriek : Waterwinning
Naam krant :
Jaargang nr. :
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 20 juli 2018