Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00568
 
Titel : Al beginnen bij den Rijksweg Velsen -Alkmaar ter hoogte van de
Datering : 1 februari 1931
Beschrijving : Verklaring van het algemeen nut der onteigening van percelen, erfdienstbaarheden en andere zakelijke rechten nodig voor den aanleg van een weg van Limmen naar Bakkum(gemeente Castricum) in de gemeente Limmen en Castricum.
In de toelichting wordt gezegd :
De weg zal beginnen bij de Rijksweg Velsen-Alkmaar ter hoogte van de in dien weg gelegen brug over de Schulpvaart, zal in hoofdzaak die vaart volgen en, na kruising van de spoorbaan Uitgeest-Alkmaar, lopen tot het punt, waar de Strand- of Schulpweg aansluit op de Bakkumerweg. De weg zal een kruinsbreedte verkrijgen van ongeveer 15 m, met taluds en voor zoveel mogelijk bermsloten. In de belangen van de scheepvaart en de afwatering zal worden voorzien door den aanleg van den aanleg van de nodige bruggen en duikers.
Door den aanleg van deze weg , welke zal aansluiten enerzijds aan den in uitvoering zijnde provincialen weg Hembrug - Limmen en anderzijds aan den provinciale weg Bakkum- Castricum aan Zee, komt een verbinding voor doorgaand verkeer tot stand tussen de Zaanstreek en de duinstreek bij Castricum
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Bakkum en Castricum
Rubriek : Aanleg weg en Limmen
Naam krant :
Jaargang nr. : 1931
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 24 augustus 2018