Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00804
 
Titel : De motorkotter IJM. 224
Datering : 11 November 1942
Beschrijving : Is de motorkotter Klaus IJM. 224 tijdens de mist op de Nederlandse kust ter hoogte van Castricum gestrand.
In overeenstemming met het voorstel van den Inspecteur- Generaal voor de scheepvaart, als bedoeld bij art. 29 der Schepenwet, dat de Raad een onderzoek naar de oorzaak van deze stranding zou instellen. Bovendien besliste genoemde commissie dat het onderzoek tevens zou lopen over de vraag of niet het ongeval mede te wijten aan schuld van de schipper Adrianus Plug, wonende de te Katwijk aan Zee.
Het onderzoek heeft plaatsgevonden ter zitting van 26 Februari 1943, in tegenwoordigheid van den Inspecteur- Generaal voor de scheepvaart P.S. van 't Haaff.
De Raad nam kennis van de stukken van het voorlopige onderzoek der Scheepsvaartinspectie en hoorde den schipper voornoemd als betrokkene buiten ede. De voorzitter zette doel en strekking van het onderzoek uiteen en gaf hem de gelegenheid tot zijn verdedeging aan te voeren hetgeen hij daartoe dienstig achtte, hem daarbij het laatste woord latende.
s'Raads onderzoek heeft het volgende resultaat opgeleverd.
Het zeevisserijvaartuig Klaus, gemerkt IJM. 224 metende 35,51 bruto- registerto, is een houten motorvaartuig voor de kustvisserij, getuigd als kotter eigendom van L. Parlevliet D.zn., te IJmuiden en gereed door L.Parlevliet N.zn., aldaar Het schip dat in 1930 in Belgie van eikenhouten is gebouwd, heeft een twee-cylinder Laval gloeikopmotor, die 80 pk kan ontwikkelen.
 
Vinder :
Eigenaar : L.Parlevliet te IJmuiden
Collectienaam : Overveen IJM 224
Rubriek : Strandingen
Naam krant : Raad van Scheepvaart
Jaargang nr. : 1942
 
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 02 april 2020