Zoekresultaat:    Aangespoeld   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00003  
Omvangrijke lading hout aangespoeld, De plaatselijke strandvonderij en de douane hebben zich over de partij onfermd,
Aangespoeld           (1 Maart 1990)   
Op het strand van Castricum is in de nacht van Dinsdag op Woensdag een omvangrijke lading hout aangespoeld. Tientallen Jutters uit Castricum en omgeving bestormden gistermorgen te voet en met talrijke voertuigen de lading. De Plaatselijke politie heeft daarna post gevat bij de hoofd-ingang om het jutten te verhinderen.De Plaatselijke politie heeft daarna post gevat bij de hoofd-strand afgang om het jutten te verhinderen. De plaatselijke strandvonderij en de douane hebben zich over de partij ontfermd. Ook bij Bergen en Egmond is hout aangespoeld. Het hout is afkomstig van de Nederlands vrachtvaarder Noren, die dinsdag op ruim 20 kilometer voor IJmuiden in de zware storm door de schuivende lading hout in moeilijkheden kwam. Ook de veerdiensten hadden last van de storm. De veren in Zeeland zijn sinds gistermorgen weer in de vaart. De veerboten naar de Waddeneilanden voeren gistermiddag weer,zij het beperkt.
De storm, die ook gisteren nog niet uitgewoed was, heeft een forse aanslag gepleegd op de duinen op de waddeneilanden en bij Noord-Holland. De Storm en de lagere vloedstand hebben gisterochtend langs de Noordhollandse kust geen verdere problemen meer veroorzaakt. Op beperkte schaal is nog duinzand in zee verdwenen, Op beperkte schaal is nog duinzand in zee verdwenen, maar de meest bedreigde bebouwing op de eerste duinenrij bij Egmond aan Zee en Bergen aan Zee is blijven bestaan.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 2 januari 2020