Zoekresultaat:    Aanleg spoor   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00093  
De Regering geeft de voorkeur van den spoorweg.Castricum Amsterdam.
Aanleg spoor           (11 Januari 1865)   
Door de Zaanstreek naar Alkmaar boven die van Haarlem naar Alkmaar met welke gevoelen de tweede kamer zich heeft verenigd. Het is bepaald, dat de spoorweg zal lopen door de gemeenten Alkmaar,Heiloo , limmen, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Assendelft, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam; van Alkmaar is genoegzaam rechte richting ten westen langs Heiloo naar Castricum met ene bocht westelijk langs deze plaats, van van daar weder recht door ten zuiden langs Uitgeest tot nabij Krommenie recht over de Nauernaschse vaart en met ene bocht zuidelijk langs Zaandijk en Koog aan de Zaan, om met ene bocht westwaarts en verder in rechte richting westelijk langs Zaandam tot aan de IJdijk bij laatstgenoemde plaats door te gaan.
Stations en halten zijn ontworpen bij Castricum bij Uitgeest, bij Krommenie, Bij Wormerveer, tussen Zaandijk en Koog aan de Zaan en bij Zaandam, terwijl voor ene halte halte, welke te Heiloo nodig kan blijken te zijn, op het nodige terrein is gerekend.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 3 juli 2018