Zoekresultaat:    Bloemenvelden   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00143  
Bollencultuur
Bloemenvelden           (3 Arpril 1926)   
Te vaak wordt vergeten, dat ook ten Noorden van het Noordzee - kanaal de bollencultuur veel betekenis heeft gekregen. Tussen Beverwijk en Heemskerk liggen reeksen bollenvelden, die voor den trots van Kennemerland niet onderdoen.
In de omgeving van Beverwijk en Heemskerk staan nu narcissen- en Hyacintenvelden in bloei. Hier en daar, het meest in de omtrek van Castricum zijn ook wat vroege tulpen uit. Maar de kleur is nog wat zwak. De krachtige Hyacint is overheersend en geeft aan de volle velden haar fraaie kleuren. Ook tussen Castricum en Limmen, en aan de zijwegen naar Uitgeest en Akersloot kleurt het rood en paars in donkerder en lichte tinten,vele akkers

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 12 februari 2019