Zoekresultaat:    Drenkelingen   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00195  
Duitse Badgasten op zee afgedreven.
Drenkelingen           (29 Augustus.1958)   
Twee jeugdige Duitse vakantiegangers, de gebroeders M. en G. Wiesel afkomstig uit luttringhausen resp. 24 en 18 jaar oud, zijn donderdagochtend elf uur op een luchtbed de zee opgegaan bij Bakkum nNa enige tijd waren de jongens twee km uit de kust gedreven.De badman Klaas Zwaal uit Bakkum ging met een roeibootje de zee op en wist de knapen om half twee aan land te brengen.
Inmiddels ging het gerucht dat nog een derde Duitse toerist zich op een luchtbed in zee zou bevinden. Een helikopter van het vliegveld Valkenburg, de strandreddingsboot Neeltje Jacoba uit IJmuiden en de Ubbo uit Bergen aan Zee zochten de zee af naar de vermeende drenkeling. Deze poging leverde echter geen resultaat o. Om half vijf werden zij teruggeroepen. Men vermoedt dat het een loos alarm is geweest

 

2. Database nr.: 00493  
OP HET NIPPERTJE GERED. gevaarlijk balspel in zee
Drenkelingen           (24 Juli 1933)   
De zee had gisteren te Bakkum bijna twee mensenlevens geeischt. Daar was ter hoogte van het daar liggende wrak een echtpaar in zee met een grote bal aan het spelen. De man kon goed zwemmen de vrouw niet. Zonder erg waren zij te ver gegaan en opeens bemerkten de dame dat zij in gevaar verkeerden. De man trachtte zijn vrouw te helpen, kwam daardoor zelf in gevaar. Door hun hulpgeroep attent gemaakt, kwamen veel zwemmers te hul, maar geen kon hen bereiken. Men vormde toen door elkander vast te houden een lange lijn van zwemmers. Zodoende kwam een 22jarig jongmens uit Amsterdam tot in hun nabijheid. Verder dorst niemand gaan. Voorgenoemde jongeman toen zwemmend naar de drenkelingen toe, en smaakte het genoegen beiden te redden.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 27 juli 2018