Zoekresultaat:    Een nieuwe badplaats   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00135  
Een nieuwe badplaats
Een nieuwe badplaats           (27 Februari 1926)   
De vorigen zomer stonden aan het wijde strand bij Castricum enkele badstoelen een tent en een paar koetsjes. Een heel bescheiden begin van een badplaats. Deze zomer echter hoopt men Castricum tot een echte badgelegenheid te maken. De provincie heeft een zeeweg laten aanleggen aan de voet van de Papenberg het mooie hoge duin, zijn al ettelijke villa's gebouwd en de rest zal wel komen.
Het strand daar is buitengewoon mooi en breed, terwijl het haast ongerept duinengebied aan de provincie behoort en er dus een goede kans is, dat het publiek er toegang blijft houden.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 9 augustus 2018