Zoekresultaat:    File naar strand   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00069  
File naar de stranden Castricum,Bakkum en Bergen
File naar strand           (26 Juni 1961)   
Amsterdam, maandag. Het scheen dat heel Nederland op deze eerste zomerse zondag de kust heeft opgezocht. Zelden heeft Zandvoort zo'n hoogtijddag beleefd als deze zondag, Duitser en Nederlanders verdrongen elkaar op het strand. Omstreeks 6 uur ontstond een zo enorme verkeersknoop, dat de Zandvoortse politie niet bij machte was deze te ontwarren.
Het heeft uren geduurd voordat de strandbezoekers Amsterdam konden bereiken. zij hebben, tot ver voorbij Haarlem, met een gemiddelde snelheid van niet hoger dan 5 km kunnen rijden. De Zandvoortse politie heeft ook dit keer weer verzuimd een behoorlijke verkeersregeling over de afvoerwegen te organiseren,tewijl het ook met de parkeerplaatsen in deze gemeente helemaal mis was, Noordwijk was bijzonder vol, evenals de stranden bij Castricum,Bakkum, Bergen en noordelijker.
Ook in Zeeland was het aan de kust bijzonder druk. Hier was het Duitse element eveneens sterk vertegenwoordigt gedurende het weekeinde. ook de Veluwe zat volkomen vol met dagjesmensen.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 5 januari 2020