Zoekresultaat:    Geredden   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00120  
Op het nippertje gered
Geredden           (24 Juli 1933)   
Gevaarlijk balspel in zee. De zee had gisteren te Bakkum bijna twee levens geeist. Daar was ter hoogte van het daar liggend wrak, een echtpaar in zee aan het spelen met een grote bal. De man kon goed zwemmen de vrouw niet. Zonder erg waren zij te ver gegaan en opeens bemerkten de dame dat zij in gevaar verkeerden. De man trachtte zijn vrouw te helpen, kwam daardoor zelf in gevaar. Door hun hulpgeroep attent gemaakt, kwamen veel zwemmers te hulp, maar geen kon hen bereiken. Men vormde toen een lange lijn van zwemmers. Zodoende kwam een 22 jarig jongmens uit Amsterdam tot in hun nabijheid. Verder dorst niemand gaan. Vorengenoemde jongeman ging toen zwemmend naar de drenkelingen toe, en smaakte het genoegen beiden te redden.
 

2. Database nr.: 00911  
Lotte skou
geredden           (10-2-1948)   
Voor de kust van Castricum verging gistermiddag her Deense schip ss. Lotte Skou.
De Neeltje Jacoba wist ondanks de zware zee de negentien opvarenden behouden IJmuiden binnen te brengen. Foto toont de aankomst van de geredden bemanning

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 4 maart 2020