Zoekresultaat:    Het redden van Drenkelingen   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00078  
Toetreden van Castricum tot NED BOND HET REDDEN VAN DRENKELINGEN.
Het redden van Drenkelingen           (28 September 1932)   
AMSTERDAM 28 september in het jaarverslag van de Ned.Bond tot het redden van drenkelingen
'' lezen wij dat de uitbreiding, die de bond in 1932 heeft ondergaan, buiten verwachting is geweest. Het aantal brigades is van 40 naar 49 gestegen. De volgende traden in 1932 toe Groningen, Harlingen, Hoogeveen, Kampen, Naaldwijk, Sneek, Veendam, Wassenaar en Wijk aan Zee. Het contact met het noorden is hechter geworden.
Bovendien werden de navolgende brigades opgericht, waarvan de aansluiting tegemoet gezien wordt: Abcoude, Assen, Delfzijl, Epe, Dokkum, Heerenveen, Nieuweschans en Winschoten. Na beeindigen van het jaar traden nog toe; Castricum, Harderwijk Hillegersbergse en Schiebroekse Reddingsbrigade, Scheemda, Vugt, Muiden, Zevenaar, en de ijsclub Bovenkarspel.
Bijna alle brigades werden opgericht als gevolg van een door den voorzitter voor de
Centrale Propaganda, den heer A. J. Meyerink, gehouden voordrachtsavond voor wien het wel een grote voeldoening moet zijn, dit resultaat het gevolg van zijn onvermoeid arbeiden is kunnen boeken. In de bond en brigades werd veel tot stand gebrach. De behaalde resultaten mogen hen die hieraan hebben medewerkten de voeldoening schenken,
dat zij allen het hunne er toe hebben bijgedragen den verdrinkingsdood die nog altijd te veel slachtoffers eist te helpen beperken.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 31 juli 2018