Zoekresultaat:    Jachtseizoen   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00264  
JACHT EN VISSERIJ TE HUUR.
Jachtseizoen           (13 Juli 1854)   
Voor het aanstaande Jachtseizoen , wordt te HUUR aangeboden 1 De WILDRIJKE JACHT, in de gemeente Castricum en Bakkum, over ene uitgestrektheid uitmuntende, meest langs de Duinkant gelegen Bossen, Wei en Bouwlanden, van ongeveer 800 Bunders; het Kooirecht daar buiten gerekend =. 2o De visserij in de schulpstetvaart alle andere Gemeente en polderwateringen onder het gebied van Castricum en Bakkum.
De gegadigden worden verzocht, zich voor of uiterlijk op den 20sten Juli schriftelijk en
franco aan het Plaatselijk- Bestuur aan te melden, met opgaven der prijs die zij
(voor ieder Perceel afzonderlijk) er voor willen geven, zullende dezelven aan de hoogste
Inschrijvers worden gegund.

 

2. Database nr.: 00782  
Jagt te Huur
Jachtseizoen           (1863)   
Voor het aanstaande Jachtseizoen wordt te huur aangeboden: De WILDRIJKE JACHT, in de gemeente Castricum en Bakkum, over ene uitgestrektheid uitmuntende, meest langs de Duinkant gelegen bossen, en Wei en Bouwlanden van p. m. 800 a 1000 Bunders, het kooirecht daar buiten gerekend.
De Gegadigden worden verzocht zich voor of uiterlijk met ulto, Juli franco aan het Plaatselijk Bestuur aan te melden, met opgave der prijs die zij er voor willen geven,
zullende dezelve aan den hoogste Inschrijver worden gegund.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 17 januari 2019