Zoekresultaat:    Landgoederen   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00281  
Provinciale Landgoederen.
Landgoederen           (25.Juni 1919)   
HAARLEM 24 Juni. Ged. Staten stellen voor een rentmeester aan te stellen voor de Provinciale landgoederen en zijn wedde te bepalen op f 2500. Voorts vragen zij een crediet van f 53,500 voor het doen van proefnemingen in verband met de exploitatie van het landgoed onder Castricum, het aanbrengen van stuwen, verbeteren van wegen en waterlopen, den aanleg ener kweekerij en de bebossing aldaar, benevens de bestrating.
Het landgoed zal waarschijnlijk vergroot worden door den aankoop van een gedeelte der duinen van jhr. G.S.Boreel onder Wijk aan Zee en Duin

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 7 juni 2018