Zoekresultaat:    Moeilijke Keus   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00304  
Moeilijke Keus
Moeilijke Keus           (27 Juni 1958)   
De andere keus zou zijn: Maar mag je de bevolking van al die groeiende steden nog meer recreatiegebied afnemen? Mag je een stad bouwen in de duinen tot voorbij Castricum? Dat
kan ook niet .
En de tuinderij was al een probleem. Een probleem, dat nog een beetje versluierd was,
maar dat tijdens al die onderzoekingen en besprekingen steeds meer aan het licht kwam
Tal van tuinders sturen toch al hun jongens naar de Ambachtsschool, omdat er in de tuinderij niet veel toekomst meer zit. Dus kies je: de tuindersgrond opofferen.
Maar een moeilijke keus blijft het en daarom moeten zulke besluiten en plannen ook echt groeien in gezamenlijk overleg, met praten en wikken en wegen. Maar dat maakt het werk ook juist bijzonder boeiend.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 9 januari 2020