Zoekresultaat:    Noordzeekust   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00320  
DE NOORDZEEKUST
Noordzeekust           (18 Februari 1916)   
Een omschrijving van den schade wordt opgemerkt , dat, wat de Hondsbossche zeewering betreft belangrijke beschadigd zijn, in het bijzonder hoofd G, waarvan bij wijze van proef gemaakt betonwerk geheel vernietigd is. De duinvoet bij het in 1912 aangelegde hoofd W, bezuiden Kamperduin, is belangrijk afgenomen, zoals trouwens vrijwel langs de gehele kust. De afneming bedroeg van 5 tot 24 M, en was het sterks tussen de strandpalen 45 en 47 en 49 en 53 d.i. ter hoogte van Castricum en Wijk aan Zee.
De overige rijkswerken aan de Noordzee werden buitengewoon beschadigd.

 

2. Database nr.: 00321  
In Noord -holland is in Alkmaar aangewezen centrum voor de bewaking der Noordzeekust benoorden IJmuiden.
Noordzeekust           (3 Augustus 1897)   
Alkmaar behoort dan ook een garnizoen van minstens 2 bataljons infanterie en 1 batterij veld-artillerie te hebben, Een stoomtram van Castricum langs de duinvoet tot Helder door zijlijnen verbonden met den spoorweg van Castricum naar Helder, zou de snelle verplaatsing van troepen langs de bedreigde kust moeten verzekeren.
De garnizoenen in delen des Land, waar de vijand niet verwacht kan worden, of die men niet aan hem wil betwisten, moeten tot een zo gering aantal als mogelijk is teruggebracht worden. Het plaatselijke belang moet hier voor voor het algemene belang wijken.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 31 mei 2018