Zoekresultaat:    Ongelukken   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00952  
Zandtrein
Ongelukken           (1-7-1876)   
Sedert enige dagen rijden zandtreinen van Castricum komende, over de viaduct langs Haarlemmer Houttuinen en blijft het mede gevoerde zand in de gedaante van een brede weg in het droog gemaakte gedeelte van het Wester dok achter.
Gisteren-avond is bij het aankomen van de zandtreinen aldaar, een jongen genaamd
Cornelis Peperzeel oud 13 jaar tussen de buffers van twee wagens was geraakt en heeft een belangrijke verwondingen aan de rechterarm bekomen.
Men deelt ons mede, dat er voortdurend honderden jongens bij de aankomst en het afrijden der treinen aanwezig zijn, en dat de werklieden soms tijds de aardigheid hebben de jongens mee naar Castricum te nemen,waardoor sommige ouders niet weinig in ongelegenheid komen.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 25 januari 2019