Zoekresultaat:    Papenberg   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00341  
De papenberg.
Papenberg           (15 April 1926)   
Castricum heeft dus al veel voor boven haar concurrente is. Het ligt dan ook voor de hand dat het gemeentebestuur de goede kansen gebruiken wil. De villabouw wordt in de hand gewerkt en aan den voet van den Papenberg, het mooie hoge duin, ontwikkelt zich een villawijk, die de grondslag zal zijn van het komende Castricum aan Zee.
Den vorige zomer stonden aan het strand enkele badstoelen, een tent en een paar koetsjes, en heel bescheiden begin, maar voor hen, die er de zee zochten, was het ruim voldoende. De uitbreiding zal niet langer op zich laten wachten, dan de omstandigheden het noodzakelijk maken, en dan kan Castricum een van de meest gezochte badplaatsen in het noorden van deze provincie worden. De spoorwegverbinding maakt het mogelijk en voor autobuscontact tussen station en strand kon de nieuwe weg niet gunstiger zijn aangelegd. Wat de provincie voor de verdere ontwikkeling van deze badplaats zal doen, zal blijken, zodra het rapport van de voor dit doel in het leven geroepen commissie zal zijn uitgebracht. Eerst dan zullen Ged. Staten waarschijnlijk met nieuwe voorstellen komen

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 30 mei 2018