Zoekresultaat:    Prins Hendrik   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 4   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00347  
Alle onroerende goederen , die wijlen Z.K.H. prins Frederik in ons land bezat worden uitsluitend eigendom
Prins Hendrik           (5 December 1882)   
Worden van Vorstin Von Wied. Die goederen zijn: de paleizen enz. te s-Hage het paviljoen te Scheveningen, de buitenplaatsen onder Wassenaar en Voorschoten en een duinontginning onder
Castricum.

 

2. Database nr.: 00348  
Prins Hendrik op jacht
Prins Hendrik           (8 Oktober 1924.)   
Hedenmorgen zeer vroeg, zijn Prins Hendrik en zijn broeder hertog Adolf Friedrich van Mecklenburg uit Den Haag, waar zij gisteren tegen de avond aankwamen, per auto naar Castricum vertrokken aan een jachtpartij in de omstreken.
 

3. Database nr.: 00349  
Prins Hendrik.
Prins Hendrik           (18 November 1912)   
De Prins is gisterochtend uit Ludwigslust te 's-Gravenhage teruggekeerd en was heden te Castricum ter deelneming aan een jacht. Hij is voornemens morgenmiddag tegenwoordig te zijn bij de teraardebestelling Jhr. Geraerts van Simonshaven Kamerheer b.d.
 

4. Database nr.: 00350  
Prins Hendrik
Prins Hendrik           (31 Maart 1906)   
De chauffeur Nico van Baron van Pallandt voerde in 1 uur en 5 minuten het voertuig van Den Helder naar Castricum. Aldaar werd enigen tijd vertoefd op het jachthuis ,,Kijkuit'' nabij het gesticht ,,Meer en Bosch, waar ZKH.werd verwelkomd door JHR Gevers en mevrouw en Baron van Zuylen van Nijervelt.
Na het gebruik ververesingen, zette het hoge gezelschap den tocht naat Marquette voort en arriveerde te 6.15 aan de ingang van de beukenlaan, door Heemskerk's bevolking luide toegejuicht.
ZHK zag er zeer welvarend uit, trots de vermoeienissen van de reis naar Terschelling.
Prins Hendrik is voornemens Zaterdagmorgen halfacht per auto naar Petten te vertrekken om daar de zeewering te bezichtigen en een bezoek te brengen aan de bestuurderen en het hoofdgebouw der Hondsbossche van duinen tot Petten, waar Jhr. Gevers hoofdingeland en het Kamerlid jhr. Van Foreest dijkgraaf is.
te 1 uur komt Prins Hendrik weer naar Marquette terug, waar het dejeuner zal worden gebruikt en hij nog enige tijd zal vertoeven, om het landgoed te bezichtigen.
Tal van mensen zijn voornemens ZKH aan het stoompontveer te Velsen op te wachten, om hem aldaar te kunnen zien en te begroeten.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 14 juni 2018