Zoekresultaat:    Schadelijk wild   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00375  
Tuinbouw.
Schadelijk wild           (19 Februari 1926)   
De Fazant schadelijk wild.
Dinsdagavond werd te Castricum een vergadering gehouden van de belanghebbenden tuinders en bloembollenkwekers teneinde te bespreken de middelen om te bereiken dat ook na 1 Maart 1920 de fazant onder schadelijke wild zal blijven gerangschikt.
De vergadering was door ruim honderd personen bezocht, onder wie de heer CHR.van de Bilt, lid van de tweede Kamer der Statengeneraal.
De burgemeester de heer P.H.L.J. Lommen die het eerst het woord voerde zeide vooraf een misverstand uit het leven te willen helpen. Er is gezegd, dat hij, door te ijveren voor de rangschikking van den fazant onder schadelijk wild, geen vriend van de jagers zal zijn. Dat is allerminst sprake van. De jacht is een sport en wordt uitgeoefend voor het plezier., maar de tuinders werken om om den brode. Na hem uit onderzoek is gebleken, dat de fazant schade doet aan tuinders en bloembollenkwekers en daarom alleen acht hij het zijn plicht als burgemeester op te komen voor de belangen van de ingezeten, die daarbij betrokken zijn en dit zijn ervoor de gemeente Castricum een groot aantal. Nu zal 1 Maart vervallen het K.B. waarbij de fazant voor Castricum onder schadelijk wild wordt gerangschikt.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 28 januari 2019