Zoekresultaat:    Schipbreuk   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00023  
Vissersvaartuig leed schipbreuk nabij Castricum
Schipbreuk           (9 Januari 1964)   
De heer Ligthart heeft tot dusverre weinig weerwoord gevonden, maar in Friesland woont althans een man, die hem bijzonder graag van repliek wil dienen. Deze man is de zestigjarige heer W. Hoogendijk, die nu al een dertig jaar in Joure een radiozaak en sigarenwinkel drijft, maar die geboortig is uit een Schevenings vissersgezin. En uit de verhalen van thuis is hem van de houding der meeste reders- er waren ook ook goede onder - wel zoveel bijgebleven dat zijn gezicht nog bittere trekken krijgt als hij erover Toen zijn zijn vader, die in 1856 werd geboren, in het begin van zijn trouwen met een vissersvaartuig schipbreuk leed nabij Castricum-
drie opvarenden kwamen hierbij om - gingen al zijn bezittingen verloren. Van de pastoor kreeg hij wat kleren, maar de reder toonde bitter weinig medeleven.,, het was de laatste reis van het seizoen geweest en dus kwam vader zonder meer op straat te staan", zo vertelt de heer Hoogendijk, eraan toevoegend dat diezelfde reder het volgende jaar wel een nieuw schip kon aanschaffen.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 24 februari 2020