Zoekresultaat:    Slag om Castricum   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00210  
Burger Minister.
Slag om Castricum           (8 Oktober 1799)   
Slag om Castricum in duinen. De voorhoede bezet thans Bakkum, Castricum en Limmen.
Wij hebben eergisteren van s, morgens vijf tot "acht uren gevochten;zelfs ten tien uren schoot men nog met klein geweer in de duinen, De vijand heeft alle zijne macht op de Fransen gericht; de divisie van Dumoncean heeft zich wel gedragen. De Linie van Alkmaar te bezwaarlijk wordende,heb ik die van de Beverwijk genomen. De aftocht is in beste orde geschied, ofschoon een weinig belemmerd door de onnodige Rij en Voertuigen. Ik heb het bevel gegeven om zulks voortaan te beletten. Ik denk weldra aanvallenderwijze te kunnen ageren.
Republykijnse Groet. (Getekend) BRUNE.
De positie van het leger is het volgende; Het Hoofdkwartier van den Generaal en Chef is in de Beverwijk; de linkervleugel strekt zich tot Wijk-op-Zee; het Hoofdkwartier van het centrum is te Knollendam . en die van de Luitenant - Generaal Daendels is te Purmerend . De voorhoede bezet thans Bakkum, Castricum en Limmen

 

2. Database nr.: 00817  
BURGER MINISTER
Slag om Castricum           (1799)   
Wij hebben eergisteren van s,morgens vijf tot s,avonds acht uren gevochten; zelfs ten uren schoot men nog met klein geweer in de duinen. De vijand heeft alle zyne macht op de Fransen gericht; De linie van Alkmaar te bezwaarlijk wordende, heb ik die van de Beverwijk genomen. De aftocht is in beste orde geschied, Schoon een weinig belemmerd door de onnodige Ry- en Voertuigen. Ik heb het bevel gegeven om zulks voortaan te beletten. Ik denk weldra weder aanvallenderwijze te kunnen ageren.
Republikeinse Groet, getekend Brune.
De politie van het leger is de volgende : Het Hoofdkwartier van den Generaal en Chef is in Beverwijk; de linkervleugel strekt zich tot Wijk aan Zee; het hoofdkwartier van het centrum is te knollendam, en die van den Luitenant- Generaal Daendels is te Purmerend. De voorhoede bezet thans Bakkum, Castricum en Limmen.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 15 augustus 2018