Zoekresultaat:    Slip jagt   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00481  
Slipjacht in de duinen
Slip jagt           (4 Februari 1952)   
Gistermiddag is in de duinen tussen Bakkum en Egmond de traditioneel geworden slipjacht
verreden. De jacht werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging in samenwerking met de Fed. van landelijke Rijvereniging. Veertig ruiters en Amazones onder wie de burgemeester van Velsen, mr. M.H. Kwint, joegen in drie runs achter de meute aan.
Jhr. W. Quarles van Ufford had ongeveer een half uur voor de start de slip getrokken en mr. Jos Gilessen was huntermaster en plaatsvervanger van Prins Bernhard, die verhinderd was. De meute 22 foxhounds, stelde de prins ter beschikking.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 17 december 2019