Zoekresultaat:    Smokkelen   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 3   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00406  
SMOKKELEN OP ZEE ?
Smokkelen           (12 maart 1918)   
IJmuiden 12 Maart Hedenmorgen in de vroegte werd aan de kust nabij Castricum een boot in zee drijvende gezien, waarin een viertal personen werden opgemerkt. Daar men geen teken van leven bespeurde, meende men, dat de inzittenden bewusteloos waren. De reddingsdienst en de militaire kustwacht werden gewaarschuwd. Enige tijd later zag men de inzittenden aan de riemen en op de kust aanhouden. Toen ze zo dicht genaderd waren, dat zij de figuren aan het strand konden waarnemen en vermoedelijk opmerkende dat zich daaronder militairen bevonden, wendden zij den steven en roeiden zeewaarts. Men vermoedt te doen te hebben met een mislukte poging tot smokkelen.
 

2. Database nr.: 00825  
Smokkelen op zee
Smokkelen           (12 Maart 1918)   
Hedenmorgen in de vroegte werd aan de kust van Castricum een boot in zee drijvende gezien, waarin een viertal personen werden opgemerkt. Daar men geen teken van leven bespeurde, meende men, dat de inzittenden bewusteloos waren.
De reddingsdienst en de militaire kustwacht werden gewaarschuwd, Enige tijd later zag men de inzittenden aan de riemen en op de kust aanhouden. Toen zij zo dicht genaderd waren, dat zij de figuren aan het strand konden waarnemen en vermoedelijk opmerkende dat zich daaronder militairen bevonden, wenden zij de steven en roeiden zeewaarts.
Men vermoedt te doen te hebben met een mislukte poging tot smokkelen.

 

3. Database nr.: 00930  
Smokkel op zee?
Smokkelen           (12 Maart 1918)   
Een verdachte geschiedenis. IJmuiden 12 Maart.
Hedenmorgen in de vroegte werd aan de kust nabij Castricum een boot in zee drijvende gezien, waarin een viertal personen werden opgemerkt. Daar men geen teken van leven bespeurde, meende men, dat de inzittenden bewusteloos waren.
De reddingsdienst en de militaire kustwacht werden gewaarschuwd. Enige tijd later zag men de inzittenden aan de riemen en op de kust aanhouden. Toen zij zo dicht genaderd waren, dat zij de figuren aan het strand konden waarnemen en vermoedelijk opmerkende dat zich daaronder militairen bevonden, wenden zij de steven en roeiden zeewaarts. Men vermoedt te doen te hebben met een mislukte poging tot smokkelen.
.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 12 maart 2019