Zoekresultaat:    Storm 1916   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00242  
Watersnood 13 en 14 Januari
Storm 1916           (18 februari 1916)   
Gedeputeerde staten van Noord-holland hebben aan de provinciale Staten doen toekomen een rapport over den watersnood. dat gedeputeerden in de zitting van ! Februari hadden toegezegd.
OMVANG EN OORZAAK
De Noordzeekust: in een omschrijving van den omvang der schade wordt veroorzaakt, dat wat de Hondsbosche zeewering betreft te behoeden der zeewering belangrijk beschadigt zijn, in het bijzonder het hooft G. Waarvan het wijze van proef gemaakte betonwerk geheel vernield is . De duinvoet bij het aangelegde hoofd W, bezuiden Kamperduin, is belangrijk afgenomen, zoals trouwens langs de gehele kust. De afneming bedroeg van 5 tot 24 M. En was het sterkst tussen de strandpalen 45 en 47 en 49 en 53 dit indirect ter hoogte van Castricum en Wijk aan Zee. De overigen Rijkswerken aan de Noordzeekust werden buitengewoon beschadigd.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 5 februari 2020