Zoekresultaat:    Strafzaak   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00769  
Openbare weg of niet
Strafzaak           (6 Maart 1929)   
Voor de rechtbank te Alkmaar hadden zich gisteren te verantwoorden de Heren De J. en B. leden van het bestuur der V.V.V te Castricum, die zich hadden laten verbaliseren wegens het
lopen op den Schulpweg aldaar welke weg door de tegenwoordige eigenaresse, de N.V. Hollandse Duinmaatschappij voor alle verkeer gesloten was verklaard. De vorige eigenaars, de Fam. Gevers, hadden nooit bezwaren gemaakt tegen het gebruik van dien weg, die voor het vreemdelingenverkeer als zeer aanrekkelijk wordt beschouwd (de weg loopt van het dorp Castricum naar zee door de duinen). Vandaar dat de N.V.V. moeite deed den weg als openbaar te doen erkennen, en de de twee bovengenoemde bestuursleden zich lieten bekeuren, om een rechterlijke uitspraak uit te lokken..
De zaak kwam voor de kantonrechter te Alkmaar, die de verdachten veroordeelde tot f 8 boete. De Hoge raad vernietigde dit vonnis en zodoende kwam heden de zaak in behandeling voor de Alkmaarse rechtbank.
De tribune was geheel met belangstellende bezet.
verschillende getuigen werden gehoord. De veldwachter vertelde, dat alleen de brutalen een bekeuring krijgen, wie zich aan de wegen van de Duin-maatschappij houdt,heeft geen last. De boschwachter Dokter deelde mee, dat de weg een 60 jaar geleden gebruikt werd, maar openbaar was hij nooit geweest. Eigenlijk was alleen voor schelpenvissers vrij.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 10 april 2020