Zoekresultaat:    Strafzaak   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00769  
Openbare weg of niet
Strafzaak           (6 Maart 1929)   
Voor de rechtbank te Alkmaar hadden zich gisteren te verantwoorden de Heren De J. en B. leden van het bestuur der V.V.V te Castricum, die zich hadden laten verbaliseren wegens het
lopen op den Schulpweg aldaar welke weg door de tegenwoordige eigenaresse, de N.V. Hollandse Duinmaatschappij voor alle verkeer gesloten was verklaard. De vorige eigenaars, de Fam. Gevers, hadden nooit bezwaren gemaakt tegen het gebruik van dien weg, die voor het vreemdelingenverkeer als zeer aanrekkelijk wordt beschouwd (de weg loopt van het dorp Castricum naar zee door de duinen). Vandaar dat de N.V.V. moeite deed den weg als openbaar te doen erkennen, en de de twee bovengenoemde bestuursleden zich lieten bekeuren, om een rechterlijke uitspraak uit te lokken..
De zaak kwam voor de kantonrechter te Alkmaar, die de verdachten veroordeelde tot f 8 boete. De Hoge raad vernietigde dit vonnis en zodoende kwam heden de zaak in behandeling voor de Alkmaarse rechtbank.
De tribune was geheel met belangstellende bezet.
verschillende getuigen werden gehoord. De veldwachter vertelde, dat alleen de brutalen een bekeuring krijgen, wie zich aan de wegen van de Duin-maatschappij houdt,heeft geen last. De boschwachter Dokter deelde mee, dat de weg een 60 jaar geleden gebruikt werd, maar openbaar was hij nooit geweest. Eigenlijk was alleen voor schelpenvissers vrij.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 10 april 2020