Zoekresultaat:    Strandverbod   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00938  
Verbod baden
Strandverbod           (24-6-1939)   
Aan het strand te Castricum waren de laatste enkele maatregelen getroffen, die duizenden bezoekers van deze badplaats buitengewoon terleurstelden. het gehele noorderstrand tot aan de grens van Egmond toe werd namelijk verboden voor baders, met uitzondering van het gedeelte van het strand met uitzondering van het gedeelte verhuurd aan het bedrijf. Waar tot nu toe op dat gedeelte van het strand altijd vrijelijk gezwommen was, was de ontstemming van de strandbezoekers buitengewoon groot, temeer omdat de maatregel door marechausee te paard werd gehandhaafd.
Wij wenden ons om opheldering tot de burgemeester en vernamen, dat de autoriteiten het niet langer verantwoord achtten, dat aan het noorderstrand zonder toezicht werd gebaad, omdat er enkele gevaarlijks stromingen voorkomen. De gemeente zag echter tegen de kosten van bewaking
op en nam toen de drastische maatregel van verbod van baden.Inmiddels waren reeds onderhandelingen aangeknoopt, met de provincie omdat de kampeerterrein op het provinciaal landgoed het grootste aantal baders op het noorderstrand levert.
De overleg is thans zover gevorderd dat aan de baders van het kampeerterein weer zal worden toegestaan op de gebruikelijke plaats te baden. De regeling van het toezicht zal binnenkort zijn beslag krijgen. Zij, die uit andere plaatsen komen om de dag aan het Castricumse strand
door te brengen, zullen echter goed doen een plaatsje op te zoeken aan het zuiderstrand.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 12 maart 2019