Zoekresultaat:    Strandvertier   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00628  
Kritiek van toeristenorganisaties
Strandvertier           (7 Juli 1953)   
NOORDWIJK, 7 JULI. - Er is geen strand zo charmant als het Scheveningse strand, zong Louis Davids. Hij huldigde met dit populaire liedje niet alleen Scheveningen, doch het gehele Nederlandse strandleven. De kusten van Bergen en Katwijk, van Kijkduin en Zandvoort, van Egmond aan Zee en Wijk aan Zee, van Bloemendaal en Castricum, ja van deze
hele blijde rij van kleine bonte dorpjes, die onder de zon schitteren en duizenden lachende mensenkinderen ontspanning en vertier bieden.
Maar Noordwijk, het elegante en dure Noordwijk is er niet bij. Dat ligt niet aan het uitgestrekte Noordwijker strand het ligt aan B. en w. van deze gemeente, die kampeerders,
dagjesmensen en ,,gewone '' badgasten weren ten bate van een illusie van elegantie en deftigdoenerij .
Noordwijk is ,,deftig'' en exclusief. Een conservatief college tracht er de klok tegen te houden en kilometers Nederlands strand te reserveren voor een klein, uitgelezen kring, die dure hotels kan betalen. In de praktijk maken deze mensen maar een matig gebruik van het strand en de zee.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 6 maart 2020