Zoekresultaat:    Stropersgeschiedenis   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00231  
De mensen denken wel eens mijnheer- dat "s duin niets anders is dan een Hoge zandberg, die je ziet als je op het strand staat! Maar het duin is heel wat ander
Stropersgeschiedenis           (13 November 1934)   
Maar 't Duin is heel wat anders, weet je ....t' Duin dat is hele gebied tussen het lage land van de de polders en de zee. En daar is van alles in !- Daar is meer leven dan in de grote stad... Als je 't zien kan.
Terwijl de middagwind aanwakkerde, zat ik in den schemer van het lage boerenhuisje op
"t Slingerpad , tegenover den twee en tachtig jarige oud- jachtopziener van het voormalige Geversduin . De Oude Freek schoof z'n boerepet achter op z'n gerimpelden kop en glom weer bij het herbeleven zijner herinneringen.- Heeft zo'n duin dan ook geschiedenis? Geloof dat maar meneer.... ja zie je - Ik bedoel niet het ontstaan is in de oudheid- want daar kunnen wij toch niet bi. Maar wat er zo in de jaren gebeurt, dan ken je navertellen met dag en datum .... Zie je meneer- ik ben van Jongs af in 't duin geweest en ik heb heel wat geschiedenis meegemaakt.
- Stopersgeschiedenissen ?
Niet min, meneer.... want wier in vroeger dagen driftig gestroopt! Zo'n vijftig, zestig konijnen op op 'n nacht , dat was niks .... En as je 'n keer gepikt wier van 'n jachtopziener dan kostte je dan een gulden .... Tegenwoordig vijf en twintig!

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 7 maart 2020