Zoekresultaat:    UK 48   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00512  
Botter in moeilijkheden
UK 48           (21 September 1950)   
De aandacht van de kustwacht te IJmuiden werd gisteravond getrokken door vuur op zee halverwege Egmond en Castricum. De botter Vijf gezusters U.K. 48 zat in moeilijkheden en vroeg op deze wijze wijze hulp. De reddingsboot Neeltje Jacoba en de sleepboot Stentor voeren uit, maar behoefden geen assistentie te verlenen, daar de kotter Neeltje IJmuiden 240 de botter inmiddels op sleeptouw had genomen.
Het scheepje viste daar ongeveer anderhalve mijl uit de kust. Toen een boei-vat boven een wrak moest worden gerond, gaf de schipper volle kracht vooruit, maar daarbij sloeg het net in de schroef. Door een repen gescheurde deken in brand te steken werd alarm gemaakt. Vannacht kwam de botter behouden te IJmuiden binnen
Vannacht kwam de botter behouden te IJmuiden binnen.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 9 januari 2019