Zoekresultaat:    Urk 48 in nood   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00631  
IJmuiden 20 September 1950
Urk 48 in nood           (1950)   
Omstreeks tien uur vanavond is de IJmuidense reddingsboot ,, Neeltje Jacoba" uitgevaren om assistentie te verlenen aan een in nood verkerende Urker vissersboot, die ter hoogte van Castricum door de hoge zee in moeilijkheden was geraakt.
Het was de botter Urk 4, die na noodseinen te hebben uitgezonden, door de IJm 240 op sleeptouw is genomen. De ,,Neeltje Jacoba " en de tevens uitgevaren sleepboot ,,Nestor" bleven in de buurt toen de IJmuider kotter de Urker boot naar IJmuiden sleepte.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 6 maart 2020