Zoekresultaat:    Veiling   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00759  
Koperen schroef bracht bijna f 8000 op
Veiling           (3 Maart 1951)   
Onder zeer grote belangstelling te IJmuiden de geborgen goederen van het gestrande Griekse stoomschip Metamorphosis en de op 5 December 1949 voor Castricum Nederlandse Coaster Sandbergen geveild. Duidelijk kwam daarbij de prijsstijging van koper tot uiting. De koperen schroef van de Metamorphosis van plusminus 4000 kg werd voor f 7. 950-verkocht, de aan wal gebrachte goederen van het Griekse schip hebben in totaal
ongeveer f 22.000- opgebracht, Die van de Sandbergen ongeveer f 2.000.-, De kopers lieten schipper Jaap van de Meulen van de reddingboot Neeltje Jacoba alleen aan bod voor twee lijnpistolen, die tegen de prijs van zes en zeven gulden de zijn kon noemen.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 18 februari 2019