Zoekresultaat:    Verkoop Duin   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00240  
Woensdag s,middags te 4 uren precies tot Noorddorp
Verkoop Duin           (3Juni 1767)   
Jan Doeble; Makelaar te Haarlem, en Gebrand Ryland, Makelaar te Alkmaar, zullen op Woensdag, den 3 Juni 1767,'s namiddags 4 uren precies, tot Noorddorp, ten Huize van A.verwey , publiek veilen en daar op immediaat bij den Afslag verkopen . Een extra groot welgelegen en met Konijnen welgepopuleerd DUIN (zijnde allodiaal) met het Duinmayershuis , Houtgewas. Beplanting en Beporinge, gelegen in de Banne van Bakkum, met een stuk land,
genaamd de VYF- Kregten. groot 5 Morgen 100 Roeden, gelegen in Bakkum, te samen in huur gebruikt wordende bij Klaas Hendriksz. Duin, om f 940, doch opde vervaltijd om f 4000 op dit perceel te laten, mits jaarlijks f 1000 af te lossen, met de interest van 3.half per cent. De bewijzen van eigendom zullen, benevens de Veil- Conditie 8 dagen voor de verkoping in voornoemd in voornoemde Herberg. iemand nader onderricht begerend adresserend, zich aan bovengemelde makelaars.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 29 juni 2018