Zoekresultaat:    Vermissing   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00826  
Welk schip is het wrak, dat daar stuurloos bij Castricum rond drijft ?
Vermissing           (30-10-1936)   
Vast staan allen deze volgende feiten: Er steekt een mast van een logger boven de zee uit; er is een reddingsboei van de sch,179 aangespoeld; Dat is het enige wat men thans met abssolute zekerheid weet. Al het andere blijft gissing. Welk schip is hier vergaan? Welk schip is het wrak, dat daar stuurloos bij Castricum ronddrijft? Wij weten het niet, de zee herbergt nog twee geheimen.
 

2. Database nr.: 00923  
Zoektocht Sch.179 Wrak bij Castricum gerapporteerd.
Vermissing           (30-10-1936)   
Zowel reders-als in visserskringen te Scheveningen wordt thans als vrijwel vaststaand aangenomen dat de Sch.179 met man en muis bij IJmuiden is vergaan. De directeuren van de Rederij v/h. Frank Vrolijk te Scheveningen, eigenares van de vermiste logger, zullen Vrijdagochtend naar IJmuiden vertrekken om met een sleepboot een onderzoek in te stellen bij het gezonken schip, teneinde te trachten absolute zekerheid te krijgen omtrent de identiteit van het zich daar bevindende visserschip.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 7 februari 2020