Zoekresultaat:    Verpachting   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00476  
Domeinen. verpachting van Jachtrecht
Verpachting           (14 September 1852)   
Kantoor der Registratie en Domeinen te Zaandam.
Ministerie van Financien.
DOMEINEN.VERPACHTING VAN JAGTRECHT.
Op DINSDAG 14 sEPTEMBER 1852, des Voormiddags ten Elfde Ure, zal door de Ontvanger der registratie en Domeinen te ZAANDAM, ten overstaan van den aldaar residerenden Notaris W.SMIT, in het logement den OTTER, te ZAANDAM, bij opbod en Afslag in het openbaar voor den tijd van Drie of Zes Jaren worden verpacht:
HET RECHT VAN DE JACHT OP WATERWILD IN DE WIJKERMEER,vroeger genaamd Velzermeer, onder Brederode gelegen nabij de Gemeente Beverwijk, waarvan de Voorwaarden ter lezing liggen ter Directie van den Heer Directeur der Registratie en Dmoneinen van de
Provincie Noord-Holland en Utrecht, op het Oost-indische huis te Amsterdam,ter Secretarie der gemeenten Beverwijk, Velsen,Wijk aan Zee en Duin, Heemskerk en Castricum en ten kantore van de Ontvanger en Notaris, beide voornoemd.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 17 december 2019