Zoekresultaat:    Vuurpijlen   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00441  
Tot dusver moesten de door de Noord- en Zuid- Hollandse Maatschappijen tot redding van scheepbreukelingen
Vuurpijlen           (23 September 1864)   
Op onze kusten benodigde vuurpijlen uit Engeland of Denemarken worden ontboden. Gister zijn op het strand, een eind ver benoorden het Gemeente Badhuis, in tegenwoordigheid van den burgemeester der residentie. Jhr F.G.A. Gevers Deijnoot, het lid van het hoofdbestuur, den heer Beels van Heemstede en andere heren, waaronder de 1e luitenant der artellerie, de heer
J.W. Bergansius, benevens den plaatselijke bestuurders, den heer A.E. Maas en het lid, den heer L.de Jager, vergelijkende proeven genomen met onder leiding en het toezicht van gemelden officier te Delft in het laboratorium der Pyrotechnische School vervaardigde vuurpijlen, welke gebleken zijn zo zeer aan het doel beantwoorden, dat ze in geen opzicht behoeven onder te doen voor die Engelse of Deense fabrikaat. Met vier pijlen werden achtereenvolgens de lijnen uitgeschoten tot op afstanden van 250 en 300 Ned. ellen. aan de gnomen proeven kan te meer waarde worden gehecht, omdat er nogal veel wind was.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 25 juli 2018