Zoekresultaat:    Zandtrein   (in veld: Rubriek)     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00461  
Zandtreinen.
Zandtrein           (18 Juli 1876.)   
Sedert enige dagen rijden zandtreinen, van Castricum komende, over de viaduct langs de Haarlemmer Houttuinen en blijft het meegevoerde zand in de gedaante van een brde weg in het drooggemaakte gedeelte van het Westerdok achter. Gisteren-avond is bij het aankomen van de zandtreinen aldaar, een jongen, genaamd Cornelis Peperzeel, oud 13 jaar tussen de buffers van twee wagons geraakt, en heeft een belangrijke verwonding aan den rechterarm bekomen.
Men deelt ons mede, dat er voortdurend honderden jongens bij de aankomst en het afrijden der treinen aanwezig zijn en dat de werklieden somstijds de aardigheid hebben de jongens mee naar Castricum te nemen, waardoor sommige ouders niet weinig in ongelegenheid komen

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 26 juli 2018