Zoekresultaat:    1845-1850     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 4   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00255  
Houtverkoping Hillegom
          (21 November 1850)   
HOUTVERKOPING te Hillegom, op Donderdag 5 December 1850: 1 van circa vier bunders zwaar ESSEN-
EN ELZEN HAKHOUT , in divers Bossen in den Vosse en Weerlander Polder, bij de Ringvaart; 2 van
60 hoog opgaande en van 60 Hoogstammen, met zwaar Opperhout, WILGENBOMEN, zeer geschikt voor Wagen- en Klompenmakers en 3 van 200 opgaande POPULIEREN, geschikt voor palen. De partijen No.2 en 3 staande in Bakkum nabij de vosse-vaart. Te beginnen in het bos van Hk. van Waveren, om tien ure, en, na afloop in den Polder, om twee ure in Bakkum

 

2. Database nr.: 00484  
Een gegraven kanaal van de duinen bij Castricum
Duinen           (9 September 1846)   
Men verneemt, dat dezer dagen in een gegraven kanaal van de duinen,Bij Castricum, in dit buitengewoon droge seizoen, ene proef is genomen, opzichtelijk de hoeveelheid welwater, om tot leidraad te dienen van de verwachten hoeveelheid water voor Amsterdam, uit de duinen bij Haarlem, en dat men, door deze proef, de volste overtuiging heeft verkregen, van de enorme massa water, welke uit de duinen kan worden getrokken worden.
 

3. Database nr.: 00516  
Gegraven kanaal van de Duinen bij Castricum,
Duinen           (8 September 1846)   
Men verneemt, dat dezer dagen in een gegraven kanaal van de duinen, bij Castricum, in dit buitengewoon droge seizoen, een proef is genomen opzichtelijk de hoeveelheid daar uit verkrijgbaar welwater, om tot leidraad te dienen van de te verwachten hoeveelheid water voor Amsterdam, uit de duinen bij Haarlem, en dat men, door deze proef, de volste overtuiging heeft verkregen, van de enorme massa water, uit welke de duinen kan getrokken worden.
 

4. Database nr.: 00771  
Haarlem,7 September 1846
Duinen           (9 September 1846)   
Wij zijn verzocht te melden,dat in een gegraven kanaal van de duinen bi Castricum, in dit
buitengewoon droog jaargetijde, ene proef genomen is, betreffende de hoeveelheid van het daaruit te verkrijgen welwater, om tot leiddraad te dienen voor de hoeveelheid, welke uit de duinen bij Haarlem, ten behoeve van Amsterdam, zoude kunnen getrokken worden, en dat men vermeent, ten gevolge van de overgrote verkregen hoeveelheid, te kunnen verklaren, dat elke twijfel deswege volledig is opgelost.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 17 januari 2019