Zoekresultaat:    1975-1980     

De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Aantal gevonden publicaties : 3   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00250  
Storm smijt potvis op strand
Aanspoelsels           (17 December 1979)   
Precies wat ik zocht" kan deze hond gedacht hebben toen hij zondagmorgen op het strand tussen Castricum en Egmond aan Zee een plas deed tegen het aangespoelde kadaver van een potvis. Vandaag wordt het mes gezet Duizenden mensen zijn in het weekend gaan kijken. Voor meer nieuws over de storm, zie pag. 5 .
 

2. Database nr.: 00589  
POTVIS SPOELT AAN BIJ EGMOND
Strandingen           (1979)   
Een zaterdag tussen Egmond en Castricum gestrande potvis zal in zijn geheel wordeen geprepareerd en ten zijner tijd een uitzonderlijk tentoonstellingsobject woredn in het nieuwe gebouw van het Onderwijsmuseum in Den haag
 

3. Database nr.: 00796  
POTVIS SPOELT AAN BIJ EGMOND
Aanspoelsels           (17 December 1979)   
CASTRICUM, maandag
Een zaterdag tussen Egmond en Castricum gestrand potvis zal in zijn geheel worden geprepareerd en te zijner tijd een uitzonderlijke tentoonstellingsobject worden in het nieuwe gebouw van het Onderwijsmuseum in Den Haag.
Dit museum biedt ruimte genoeg om de reus van de zee, die meer die meer dan vijftien meter lang is, in zijn geheel te herbergen.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 5 februari 2020